עוף בתפוזים

חדשות כיפה מיצמיצ 16/01/08 00:00 ט בשבט התשסח

מצרכים

8 שמיניות עוף, שוקיים וירכיים.

מיץ מ2-3- תפוזים.

1 בצל גדול פרוס לרצועות.

2 שיני שום קצוצות

1 כף דבש

1 כפית אבקת מרק

2-3 כפות רוטב סויה

פפריקה

מלח

8 תפו``א בינוניים

הוראות הכנה

משרים את העוף רצוי ללילה במיץ התפוזים.

חותכים את התפו"א לקוביות קטנות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.

לוקחים תבנית ומפזרים בתחתיתה 1/2 מכמות הבצל, מסדרים בצד אחד את העוף כאשר

העור כלפי מטה, בצד שני מסדרים את התפו``א. מפזרים את יתרת הבצל מעל.

כעת מפזרים בפיזור חופשי (גם על העוף וגם על התפו``א) את השום, הדבש, אבקת המרק, רוטב הסויה, הפפריקה והמלח. מוסיפים את מיץ התפוזים (מוסיפים מהצד שלא ישטפו את התבלינים).

אופים בחום של 220 מעלות כ3/4- שעה הופכים את העוף ואת התפו``א ואופים עוד 3/4 שעה.

בשלב זה העוף כבר שחום מספיק גם בגלל הדבש אבל התפו``א עוד לא שחומים (בשל העובדה שהם בנוזל ולא בשמן) לפיכף פיתחתי טריק קטן והוא לקחת יריעת ניר כסף ולכסות את אזור העוף (בשביל זה חשוב לשים עוף בצד אחד ותפו``א בצד שני) ולהמשיך לאפות עד שהנוזלים מתאדים והתפו``א משחימים זה יכול לקחת עוד כ 1/2 שעה לכן סבלנות.

מתקבל עוף בטעם תפוז עדין ותפו``א מדהימים.

הערות

כתבות נוספות