קיש עשבי תיבול

חדשות כיפה מיצמיצ 07/01/08 00:00 כט בטבת התשסח

מצרכים

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כפית שטוחה מלח

150 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

למלית:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ (לדעתי צריך יותר מ-1, לפחות 1.5 או 2 בצלים)

100 גרם צנוברים

3 ביצים

1 שקית שמנת צמחית

מלח, פלפל

1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, רוזמרין, עירית, וכו´), אני .

2 שיני שום קצוצות

הוראות הכנה

1. שמים במעבד מזון את חומרי הבצק ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים 1-2 כפות מים קרים. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה. צרים מהבצק כדור שוטח, ומניחים במקרר לשעה לפחות.

2. מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל. מוסיפים את הצנוברים וקולים קלות.

3. מערבבים את הבצל והצנוברים עם כל חומרי המלית.

4. עורכים את הבצק לעלה על משטח מקומח קלות. מגלגלים את הבצק על המערוך בזהירות, מרימים, מניחים על תבנית פאי, מגלגלים חזרה ומהדקים לתבנית ולדפנות. חותכים ומסירים שוליים מיותרים, ודוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות.

5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים בטמפ´ 170 מעלות כ- 40-50 דקות

הערות

השתמשתי בבזיליקום בלבד ויצא מעולה

כתבות נוספות