פונדנט

חדשות כיפה א** 23/08/06 00:00 כט באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

500 גר´ שוקולד מריר קצוץ

500 גר´ מרגרינה חתוכה לקוביות (הכי טוב מחמאה)

200 גר´ קמח

150 גר´ סוכר

6 ביצים.

הוראות הכנה

ממיסים את השוקולד והמרגרינה (אני ממיסה את המרגרינה על האש כמעט עד לרתיחה, מכבה את האש ומכניסה את השוקולד. הוא נמס מהחום של המרגרינה).

מערבבים את הביצים והסוכר בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד והמרגרינה המומסת, תוך כדי ערבוב ולבסוף את הקמח בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לקעריות האישיות החד פעמיות כ - 2/3 מהגובה, ואופים בתנור שחומם מראש ל- ° 180 כ- 12 דק´ עד שרואים סדקים שנוצרים בקרום.

להגיש חם.

אגב, אפשר להכין מראש בקעריות ולשמור במקרר עד שבוע ימים. כשמוציאים את המנה העיקרית לארוחה, מכניסים את העוגות לתנור, והן יוצאות חמות בדיוק לקינוח. אם מחממים לאחר שהעוגות כבר התקררו, זה אומנם טעים מאוד אבל מאבד את האפקט של המרכז הנוזלי.

הערות

16 הצעה נוספת - העוגות הן ממש זריקת סוכר מרוכזת. אפשר להוסיף קצת גלידה בצד או מעל העוגה לריכוך המתיקות

כתבות נוספות