מצרכים
מרכיבים לבצק:
1 קג´ קמח לבן
1 שקית או 1 קוביית שמרית
¾ כוס סוכר (150 גר´)
200 גר´ מרגרינה
1 כף שטוחה של מלח
¾ כוס חלב או מים
מרכיבים למלית:
2 כוסות חלב או מים
½ קופסא תרכיז מיץ תפוזים של פריגת
מיץ תפוזים משני תפוזים
גרידת קליפות משני תפוזים
3 ביצים טרופות
1 כוס סוכר
1 חבילה פודינג וניל (100 גר´)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כוסות שוקולד ציפ´
לקישוט:
1 ביצה טרופה למריחה
שוקולד מומס לזיגוג –לא חובה
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
1.שמים בקערת מערבל את כל החומרים מלבד הנוזלים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב/מים עד לקבלת גוש בצק. מגבירים את מהירות הלישה ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לדפנות.
2.מכניסים למקרר למנוחה של ½ שעה.
הכנת המלית:
1.מערבבים בסיר את החלב/מים ותמצית הוניל עד לרתיחה.
2.מערבבים בקערה את הביצים הטרופות, הסוכר, המלח, תרכיז התפוזים ומיץ התפוזים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים.
3.מוסיפים בהדרגה את הבלילה לחלב/מים תוך כדי ערבוב של כף עץ ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות, מורידים מהאש ומצננים.
הכנת המאפה:
1.משמנים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1 סמ´.
2.מורחים את המלית על הבצק ומפזרים את השוקולד צ´יפ. מגלגלים את הבצק בעדינות ומכניסים למקפיא ל- ½ שעה.
3.חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של 3 סמ´ ומניחים על מגש משומן לתפיחה של שעה וחצי.
4.מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.
5.זיגוג שוקולד –לא חובה: ממיסים את השוקולד ובאמצעות מזלג מקשטים את השבלולים.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות מתכוני שמרית