דואט שוקולד תפוז

חדשות כיפה מתכוני שמרית 25/11/07 00:00 טו בכסלו התשסח

מצרכים

מרכיבים לבצק:

1 קג´ קמח לבן

1 שקית או 1 קוביית שמרית

¾ כוס סוכר (150 גר´)

200 גר´ מרגרינה

1 כף שטוחה של מלח

¾ כוס חלב או מים

מרכיבים למלית:

2 כוסות חלב או מים

½ קופסא תרכיז מיץ תפוזים של פריגת

מיץ תפוזים משני תפוזים

גרידת קליפות משני תפוזים

3 ביצים טרופות

1 כוס סוכר

1 חבילה פודינג וניל (100 גר´)

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

2 כוסות שוקולד ציפ´

לקישוט:

1 ביצה טרופה למריחה

שוקולד מומס לזיגוג –לא חובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

1.שמים בקערת מערבל את כל החומרים מלבד הנוזלים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב/מים עד לקבלת גוש בצק. מגבירים את מהירות הלישה ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לדפנות.

2.מכניסים למקרר למנוחה של ½ שעה.

הכנת המלית:

1.מערבבים בסיר את החלב/מים ותמצית הוניל עד לרתיחה.

2.מערבבים בקערה את הביצים הטרופות, הסוכר, המלח, תרכיז התפוזים ומיץ התפוזים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים.

3.מוסיפים בהדרגה את הבלילה לחלב/מים תוך כדי ערבוב של כף עץ ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות, מורידים מהאש ומצננים.

הכנת המאפה:

1.משמנים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1 סמ´.

2.מורחים את המלית על הבצק ומפזרים את השוקולד צ´יפ. מגלגלים את הבצק בעדינות ומכניסים למקפיא ל- ½ שעה.

3.חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של 3 סמ´ ומניחים על מגש משומן לתפיחה של שעה וחצי.

4.מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 12 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.

5.זיגוג שוקולד –לא חובה: ממיסים את השוקולד ובאמצעות מזלג מקשטים את השבלולים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות מתכוני שמרית

כתבות נוספות