פירושקי תפוחי עץ

חדשות כיפה מתכוני שמרית 25/11/07 00:00 טו בכסלו התשסח

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

3 כוסות קמח

1 שקית שמרית או 1 קובית שמרים

½1 כפות סוכר

1 חלמון ביצה

50 גר´ מרגרינה רכה

קורט מלח

כ ¾ כוס מים פושרים

מלית:

5 תפוחי עץ חמוצים קלופים מגורדים גס

2/3 כוס סוכר

100 גר´ צימוקים

½ כפית שטוחה אגוז מוסקט

½ כפית שטוחה ציפורן טחון

¼ כפית מלח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.

מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי המלית כ 20 דקות, עד לקבלת תערובת ללא נוזלים ומצננים.

מרדדים את הבצק לעלה דק (כ ¼ס"מ) קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ומורחים את השוליים במים. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים ל ½ עיגול ומהדקים את הקצוות היטב (ניתן להעזר במזלג להידוק הקצוות). משהים לתפיחה כ 20 דקות במקום חמים.

מחממים שמן עמוק במחבת, מנמיכים את הלהבה, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גון זהוב.

בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

בצק ל 15 יחידות

המתכון באדיבות מתכוני שמרית

כתבות נוספות