עוומה – סופגניות מזרחיות

חדשות כיפה מתכוני שמרית 25/11/07 00:00 טו בכסלו התשסח

מצרכים

לבצק (30 – 40 סופגניות) :

4 כוסות קמח

30 גרם שמרי שמרית

3/4 כוס קורנפלור

3 כפות סוכר

1/2כפית מלח

2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

לסירופ סוכר:

3 כוסות סוכר

2 כוסות מים

מיץ מלימון בינוני

כמה טיפות תמצית מי ורדים

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

1.להכנת סירופ הסוכר: שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש

קטנה 15 דקות, מסירים מהאש, מצננים ומקררים. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.

2.להכנת הסופגניות: שמים בקערה את כל המרכיבים, טורפים היטב לבלילה אחידה, מכסים

ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם

שנייה. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם שלישית. טורפים פעם נוספת.

3.מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים בכפית משומנת מעט ומחליקים לשמן בעזרת כפית נוספת.

מטגנים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לסירופ הקר ל- 3 דקות. הסופגניות יספגו לתוכם

את הסירופ.

4.באותו אופן מכינים את שאר הסופגניות. מגישים חם.

הערות

30-40 סופגניות

המתכון באדיבות מתכוני שמרית - מתכון של בני סיידא

כתבות נוספות