מצרכים
לבצק (30 – 40 סופגניות) :
4 כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית
3/4 כוס קורנפלור
3 כפות סוכר
1/2כפית מלח
2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ סוכר:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מלימון בינוני
כמה טיפות תמצית מי ורדים
הוראות הכנה
אופן ההכנה:
1.להכנת סירופ הסוכר: שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש
קטנה 15 דקות, מסירים מהאש, מצננים ומקררים. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.
2.להכנת הסופגניות: שמים בקערה את כל המרכיבים, טורפים היטב לבלילה אחידה, מכסים
ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם
שנייה. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם שלישית. טורפים פעם נוספת.
3.מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים בכפית משומנת מעט ומחליקים לשמן בעזרת כפית נוספת.
מטגנים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לסירופ הקר ל- 3 דקות. הסופגניות יספגו לתוכם
את הסירופ.
4.באותו אופן מכינים את שאר הסופגניות. מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות מתכוני שמרית - מתכון של בני סיידא