ריבת אתרוגים

חדשות כיפה *בעז 03/10/07 00:00 כא בתשרי התשסח

מצרכים

1 ק"ג אתרוגים

1 ק"ג סוכר

1 פרסות דקות מלימון קלוף

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לחלק את האתרוגים לרבעים ולבשלם במים עד לרתיחה.

יש לחזור על התהליך 5-6 פעמים כשבכל פעם יש להחליף את המים שבסיר. וזאת כדי להוציא את המרירות.

להוציא מן המים את האתרוגים שהתרככו (אם הם עדין לא רכים יש להמשיך ולבשלם במים)

יש להוציא את ליבת האתרוגים ולפורס לפרוסות דקות מאוד(!)

להחזיר לסיר ולהוסיף את פרוסות הלימון והסוכר.

להשהות את הלימון האתרוג והסוכר מספר שעות עד לקבלת סירופ

לאחר מכן יש להחזיר את הסיר לאש ולהביא לרתיחה נוספת. ולהמשיך לבשל על אש קטנה מאוד כשהסיר ללא מכסה כשעתיים-שלוש. מתקבל צבע שקוף. יש להקפיד לבחוש מידי פעם כדי למנוע את שרפת האתרוגים.

לבדיקה- צקי כפית מן הריבה לצלחת ובדקי הצמיגות

(צריך להיות מעט סמיך)

רצוי לבשל בסיר עם תחתית כפולה או סיר יצוק

סגולה ללידה קלה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות