מוסקה

חדשות כיפה מיצמיצ 25/09/07 00:00 יג בתשרי התשסח

מצרכים

חצילים בינוניים

3 תפוחי אדמה בינוניים

700 גר´ בשר טחון

2 בצלים קצוצים

2 ביצים טרופות

1 קופסה עגבניות מרוסקות

4 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן

מעט עלי בזיליקום או אורגנו או זעתר טרי

לבשמל-פרווה

50 גר´ מרגרינה

3 כפות קמח

400 מל´ מים

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

1 ביצה טרופה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לחתוך את החצילים לעיגולים בעובי 3/4 ס"מ

לשמן קלות תבנית אפיה..להניח החצילים ולשמנם קלות(בעזרת מברשת), להכניס לתנור 200 מעלות עד שמזהיב.

לחתוך לפרוסות דקיקות את תפוחי האדמה(רצוי במנדולינה)

לרוטב

בסיר לשפוך את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות עם 3 כפות שמן,השום הקצוץ, עשבי התיבול,מלח פלפל, ולבשל על אש נמוכה כ-30 דקות.

בנפרד לטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף הבשר הטחון, לתבל, ולגן עד שלא יישאר נוזל כ-20 דקות.לצנן מעט.להוסיף את הביצים הטרופות.

רוטב הבשמל

להמיס את המרגרינה, להוסיף את הקמח ולבחוש 2 דקות, להוסיף את המים והתבלינים, לערבב עד שמסמיך כ-3 דקות..להסיר מהאש ולהוסיף את הביצה הטרופה ולבחוש היטב.

ההרכבה

בתבנית(עדיף פיירקס..מלבנית 20*30)..לשמן קלות ולצקת מעט רוטב עגבניות, להניח שכבת חצילים, תפוחי אדמה כל הבשר/רוטב ,חצילים ,תפוחי אדמה, יתרת הרוטב .ומעל לצקת את רוטב הבשמל.

בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות, לאפות כ-40 דקות או עד שמזהיב קלות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות