לזנית בטטה

חדשות כיפה מדי פעם 04/09/07 00:00 כא באלול התשסז

מצרכים

לגודל של תבנית חד פעמית מלבנית גדולה, המרכיבים הם:

כ- 10 עלי לזניה

לתערובת הבטטה:

2 בטטות בינוניות מבושלות ומעוכות (כמו פירה)

גביע של גבינה לבנה 5% (250 גרם)

100 גרם גבינת פטה מפוררת

2 ביצים

אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב בשמל:

2 כוסות חלב

1 מיכל שמנת לבישול 15%

3 כפות גדושות של קמח

50 גרם חמאה

כפית שטוחה מלח

כ- 200 גרם גבינה צהובה- חצי פרוס וחצי מגוררת.

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום בינוני.

מערבבים את כל חומרי התערובת בקערה.

מכינים את רוטב הבשמל:

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. שופכים מעל זה את החלב והשמנת ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך.

הכנת הלזניה:

מסדרים עלי לזניה, מעליהם מניחים חצי מתערובת הבטטה, מעל שופכים חצי מהרוטב ומכסים בפרוסות גבינה צהובה.

מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה, ומעליה את יתרת תערובת הבטטה ואת יתרת הרוטב. ומפזרים גבינה צהובה מגוררת.

מכניסים לתנור למשך כשעה, עד שהלזניה יציבה.

הערות

המתכון שלי ולא לקוח ממקור אחר.

כתבות נוספות