לאן הם נעלמו: שאול יהלום

לרגל שבוע הבריאות בכיפה, והפריימריז בבית היהודי, מדור לאן הם נעלמו בדק מדוע שאול יהלום עזב את הכנסת, האם הוא מתגעגע לעשייה הפרלמנטרית, ואיך שומרים על הבריאות יחד עם תפקידו כמבקר מסעדות קבוע

חדשות כיפה ירדן ירחי, כיפה 22/12/14 20:20 ל בכסלו התשעה

לאן הם נעלמו: שאול יהלום

שם: שאול יהלום

מקום מגורים: אלקנה

לפני שנעלם: חבר כנסת מטעם המפדל, היה פעיל בכנסת ובממשלה במשך ארבע קדנציות בתחומי החינוך, התחבורה, האוצר וקידום בעלי המוגבלויות.

מה עושה היום? יו"ר קרן הפנסיה 'גלעד', יו"ר הוצאת הספרים מורשת שמוציאה את סידורי ומחזורי רינת ישראל, עורך את עלון מצב הרוח ומפרסם בו טור שבועי של ביקורת מסעדות.

אתה מתגעגע לימיך בפוליטיקה? יש לך כוונות לחזור לשם?

אני מאוד מרוצה ממה שאני עושה כרגע, ב"ה!

למה בעצם עזבת את הפוליטיקה?

הרגשתי שהגעתי לרוויה במפלגה שלי, המפד''ל, אחרי ארבע קדנציות. וזאת הסיבה. אין לכך סיבה אידיאולוגית. רציתי לעזוב לא בשפל אלא בשיא - סיימתי ארבע קדנציות בכנסת ובממשלה ולפני זה עשרות שנים במפלגה, והמשכתי הלאה. וחוץ מזה, אי אפשר להתחיל משהו חדש כשאתה קשיש...

(צילום: רז קיל)

מה תכניותך לעתיד?

(שאול צוחק...) להמשיך את הפעילות שאני עושה בהווה!

מותר לשאול איך קורה שחבר כנסת ופעיל ציבור הופך למבקר מסעדות?

"אחד הנושאים שפעלתי בהם ברמה הציבורית הוא עידוד המסעדות הכשרות במדינה. אני רואה בתחום הזה חלק מדמותה היהודית של המדינה. במיוחד בימים אלה", אומר שאול בהתייחסו לחוק הלאום שהציף את הכותרות בתקופה האחרונה. "חשוב שיהיו כמה שיותר מסעדות כשרות. הגעתי לתחום ביקורת המסעדות והתמסרתי אליו מתוך מחשבה שברוב הביקורות מופיעות מסעדות לא כשרות, וכמעט אין מבקרי מסעדות שמבקרים רק מסעדות כשרות! כמו בתחום המוזיקה, שהביקורות מפתחות אותו, גם בתחום המסעדות הכשרות יש צורך בביקורת איכותית שתמנף את התחום”.

בינתיים אתה ואשתך יוצאים למסעדה פעם בשבוע. יש בתפקיד הזה גם חסרונות?

לא.

הביקורת שלך מקצועית? מהיכן רכשת את הידע וההבנה בתחום?

“ביקורת המסעדות היא תחביב, אבל אני משתלם כל הזמן. אני קורא ספרות, אני קורא מאמרים, ואני רואה את עצמי כמבקר מקצועי”.

יש לדעתך הבדל בין רמת הקולינריה בציבור הדתי לבין זו בציבור החילוני?

"מבחר המסעדות שעומד בפני הציבור הדתי הרבה יותר מצומצם. ליתר דיוק, לא מדובר רק בציבור הדתי", יהלום מוסיף, "למעלה מחמישים אחוז מהציבור הישראלי שומר כשרות. אבל שפים מקצועיים העידו בפני שהמנות שהם מכינים במגבלת הכשרות לא נופלות באיכותן מהמנות הלא כשרות. אין לציבור הדתי מה להתבייש!”

יש משהו שאין סיכוי שתהיה מוכן לטעום?

“אשתי משגיחה עלי בנושאי סוכרים וממתקים אבל באופן אישי אין משהו שהייתי מסרב לטעום".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן