פורום מתכונים - כיפה - דג מרוקאי או חרימה טריפוליטאי

פורום מתכונים

דג מרוקאי או חרימה טריפוליטאי

מאת: אימוש מתאריך4/17/2006 7:54:00 PM

1. לגבי דג מרוקאי = דג ברוטב חריף ושלל ירקות:
זה מאכל שהשכנה המרוקאית בדימוס שלי לימדה אותי להכין מראייה ולא מכתוב.
אז קצת קשה לי לנסח את זה לכדי מתכון מדויק.
העיקרון: אני מסדרת בסיר בשכבות:
כוסברה קצוצה
שיני שום שלמות קלופות כמספר מנות הדג
רצועות עבות של גמבה (לפי יחס בערך של גמבה לכל 3 מנות דג)
טבעות פלפל חריף
פרוסות עגבניה. רצועות גזר.
בכוס מערבבת שמן רגיל עם שמן זית (צריך המון שמן אבל אני שמה "רק" חצי כוס + תבלינים: המון פפריקה מתוקה קצת מלח קצת חוויאג´ קצת כמון)
יוצקת את השמן המתובל על הדגים.
מוסיפה מים כמעט עד לכיסוי ומבשלת....
(בד"כ אני מעבירה לתבנית ואופה לקראת סוף הבישול)

2. לגבי חרימה טריפולטאי שאנחנו עושים עם דג בורי אבל הולך טוב עם עוד דגים.
זה בעצם דג בתוך שלולית אדומה בלי שום ירק.
והריח....חבל על הזמן.
למדתי מהאתר של וואלה. עשיתי בול לפי ההוראות ויצא פיצוץ. אנחנו מאד אוהבים את הדג הזה.
ראי לינק. בפעם הראשונה הכנתי את הפלפל צומה בעצמי אבל כיום אני קונה מוכן של תבליני פרג (מוכרים במקררים).


דג חריימה טריפוליטאי של וואלה

שלח מסר למחבר ההודעה הדפס הודעה שלח לחבר שמור