תפילה תשובה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה!-דחוף!

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 26/07/06 12:19 א באב התשסו

שאלה

לרב שלום!

אנחנו נמצאים כיום בזמן מלחמה קשה עם הרבה הרוגים ופיצועם ונעדרים..

ואני רוצה בשאלתי להתייחס ל"תפילה תשובה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה"...

תפילה-התפללנו.. וגם בגוש קטיף לא נעננו..

תשובה-מה זה תשובה? מה "רוצים ממני" שאני אעשה בתשובה...?

צדקה-אני שם צדקה...

ועם כל זה..הגזרה על עברה! וכל התקיימה וחלה עלינו בצרה!

מה עלינו לעשות שהגזרה..(ומתוכן ההתכנסות והמלחמה בצפון ובדרום..)תעבור??

אענה לתושבה מפורטת..רן!

תשובה

"תשובה"- עיין ברמב"ם בהלכות תשובה: קבלה שלמה בלב שדברים לא טובים שעשית, אתה מתחרט חרטה שלמה שעשית, ואתה מקבל עליך שלא תעשה אותם יותר. חלק מכך- אמירה בפה (וידוי) של הדברים הנ"ל.
תפילה עוזרת. לא כל מה שאנו רואים בעינינו זו המציאות. גם התפילות שהתפללנו בשנה שעברה עזרו הרבה מאד. באיזה אופן? איננו יודעים הכל. אולי היתה גזירה איומה, והיא התבטלה?
המשך להתפלל, המשך לתת צדקה, השתדל להיות היום יותר טוב מאתמול, ומחר יותר טוב מהיום (תשובה) בהצלחה!