בגד לתפילה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 12/06/06 15:29 טז בסיון התשסו

שאלה

שלום לכב' הרב רציתי לשאול ,

למה בימינו לא מקפידים על הדין של בגד מיוחד לתפילה כמו שמשמע מהשו"ע בסימן צא ונמשנ"ב שם שאפילו מי שחגור ראוי שיחגור לתפילה .

אני יודע שמצד החציצה בימינו אין צורך , אבל משמע משם שזה לא משום חציצה וגם מי שיש לו חציצה יחגור עוד פעם משום "היכון לקראת אלוקיך ישראל" .

וגם לפי מי שאומר שלאו דוקא חגור אלא כל בגד שהוא נראה שדוקא בציבור הדתי לאומי לא מקפידים על זה (החסידים - חוגרים גרטל לתפילה , והליטאים והספרדים ז'קט עליון ומגבעת).

מה ההתר והסיבה לכך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
שלום רב,
עקרונית הערתך נכונה, אבל המנהג הרווח הוא מפני שהדין הוא שכל נושא הבוש בתפילה קשור לדרך ארץ וכבוד, ובזה הולכים לפי מה שמקובל בחברה.
בצבור הדת"ל ברובו, גם אם יבוא אדם חשוב מאד, כמו הרב הראשי או כל אחד אחר, יקבלו אותו בלבוש הפשוט בו הולכים כל הזמן, ולכן אין צורך ללבוש יותר מזה בתפילה.
עם זאת , בודאי שצריך להקפיד ברוב המקומות שלא להתפלל במכנס קצר, או בבגדים שאינם נקיים, כי זה באמת לא נחשב מכובד וראוי.
בברכה, אליעזר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן