להסתכל בעיניים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 26/05/06 16:27 כח באייר התשסו

שאלה

מדוע באגרת הרמב"ם כתוב שכשאתה מדבר אם אדם מסוים אז לא להסתכל לו בעיינים???ועוד דבר האם כשבת מדברת אם בן הדבר הוא יותר עקרוני????

תשובה

בעזה"י

שלום,

הרמב"ן מדבר על מנהג של כבוד ועזות.
כשאדם מישיר מבט ומסתכל בעיניים זה מסמל עזות וקצת גאווה.
לעניות דעתי יש היום סיטואציות שאם אדם לי יסתכל בעיניים זה יחשב עזות וגאווה או חוסר יושר ושקר.
לכן צריך לבחון את העניין לגופו- והעיקר שיהיה בענווה גדולה.

בעניין בנים ובנות יש עניין של צניעות
יש בנים שהקפידו לא להסכל על בת כלל- ובתנאי שהבת לא נפגעת או נעלבת זה ברוך מאד.

בקשר עין יש משהו אינטמי ופרטי מאד ולכן זה עלול ליצור בעיה גדולה מבחינת צניעות- שוב פעם צריך שיקול דעת לפי האנשים והמקום.

בברכה,
אור
צוות ישבת צפת