מראה שבורה- אמונה או אמונה טפלה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/05/06 23:21 כז באייר התשסו

שאלה

שלום רב,

לפני ששלחתי את השאלה, ניסיתי לעבור קודם לפי נושאים, כדי לראות שלא ענו כבר על נושא זה, ואכן, היו שתי התייחסויות אבל הן לא ענו על השאלה... אחת, ענתה ספציפית לגבר שאסור להסתכל במראה (ואני בת...) והשניה ענתה למישהו ספציפית על מקרה שהיה לו..

רציתי לשאול באופן כללי, האם יש עניין הלכתי, או ממסורת ישראל, שאסור להשתמש בכלים שבורים, ובכלל מראה שבורה, ויש לזה מקור תופס ביהדות, או שזה בכלל עניין שהשתרש מאמונות טפלות, ואין בזה ממש, ומותר להשתמש במראה שנשברה (מראה גדולה שנשברה כך שיש עדיין חלק מספיק גדול..) ועוד- אם מוצא חן בעיני ה"עיצוב" של המראה כשהיא שבורה מסביב, האם מותר לי להשאיר את זה כך (אם באמת אסור להסתכל במראה שבורה..) אשמח לתשובה, זה נושא שעלה כבר מספר פעמים. תודה רבה.

תשובה

בס"ד

יש בהחלט לא להשתמש בכלים שבורים. המקור הוא בשם האר"י ז"ל!!

רציני.

זה לא איסור להסתכל במראה שבורה. זה פשוט כי יש ערך לכלים ולא רק לתוכן. זה לא שהכלים יותר חשובים מהתוכן. לא ולא. אבל זה חשוב לדעת שיש חשיבות גם לכלים.

מה שחשוב עוד לדעת כי כלים שבורים הם גם מסוכנים.

לגבי השאלה אם את יכולה להפוך את השבר הזה למשהו שלכתחילה. משהו אומנתי. אם תעשי כך הרי תיקנת את הכלי והרי הוא עכשיו כלי שלם.

בהצלחה