זמני שחרית,מנחה,ערבית

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/07/18 15:48 יג באב התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני בת יש לי שאלה בנוגע לזמני תפילות:

עד מתי מותר להתפלל תפילת שחרית ולהגיד קריאת שמע? יש לנו לוח בבית שבו כתוב 2 דעות לגבי הזמן האחרון של קריאת שמע בבוקר- בתור אשכנזיה, לפי איזו דעה עליי ללכת?

מהו הזמן שבו מתפללים תפילת מנחה?

וערבית?

והאם בנות חייבות ב3 תפילות ביום?

תודה רבה ורק טוב!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה

שלום רב,

להתפלל שחרית מותר עד שעובר שליש מהיום. בלשון חז"ל זה נקרא "ארבע שעות זמניות".

לגבי קריאת שמע הזמן הוא רבע היום - שלש שעות זמניות.

הזמנים הללו הם הזמנים שראית בלוחות , אלא שיש שיטות שונות איך למדוד את היום , האם מהזריחה ועד השקיעה , או שמא מעלות השחר ועד צאת הכוכבים. לכן יש בלוח שני זמנים.

בד"כ המנהג הוא לפי דעת הגר"א שלפי שיטתו סוף זמן תפילה או ק"ש הוא מאוחר יותר מאשר לשיטה השניה שנקראת בד"כ "שיטת המגן אברהם".

תפילת מנחה - מתפללים החל מחצי שעה זמנית לאחר חצות היום, כלומר בערך משעה 13:15, ועד השקיעה.תפילת ערבית - מצאת הכוכבים , נכון להיום זה בשעה 20:00.

בנות חייבות בתפילה אבל לא חייבות במספר תפילות קבוע כל יום, לכן די בתפילה אחת כל יום, ויש הנוהגות שדי בבתפילה שאינה כפי הנוסח של תפילת עמידה אלא ברכות השחר וכד' שיש בהן שבח , בקשה והודאה לקב"ה, - שזוהי התבנית הבסיסית של התפילה כפי שלמדנו ממשה רבינו.

בברכה, אליעזר

למידע נוסף על זמני היום

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן