אהבה למשטרת ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/06 20:33 ו בשבט התשסו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

ביחס לאירוע עמונה התעוררה אצלי השאלה האם ישנו גדר במושג של אהבת ישראל.

אם יהודי מפנה יהודי אחר מביתו או חלילה מכה אותו, מהו היחס כלפי אותו מגרש/מכה? השאלה אמורה הן בזמן הגירוש/הכאה והן לאחר מכן.

דבר נוסף, ראיתי באתר ערוץ 7 כתבה מזוויעה על התעללות של שוטרים באישה http://www.inn.co.il/news.php?id=138370

האינסטינקט אומר שהיחס למשטרה שכזאת, וחלילה לשילטו שנוטה להתנהגות כזאת אל יהודים כאל משטרה של שונאי ישראל כפשוטו (אם כי ודאי שיש שם צדיקים. אם בסדום היו סביר שגם שם יש). אולם ודאי לי שאני מדבר מתוך רגש ולא מתוך שיקים הלכתיים שכן אין לי מספיק ידע הלכתי בעניין זה. מהי דעת הרב?

מהו היחס למשטרה שכזאת?

אמנם אמרו חז"ללא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו, אך התנהגות שכזאת של המשטרה מתירה את דמם של יהודים וממילא זה מצב של איש את רעהו חלילה וחס.

אודה ולא אבוש, מאז הגירוש מגוש קטיף של אחינו בדרום ועוד יותר מאז הפוגרום הנורא בעמונה השאלה מציקה לי ואני מוצא את עצמי מהרהר בה הרבה שכן אהבת ישראל הוא עניין שקרוב לליבי. בברכה ובציפיה לגאולה.

תשובה

בס"ד

אין שום שלטון חוק בפרעות שהיו בעמונה. זו היית סאדיסטיות לשמה של אולמרט וחבריו.
הם רצו להראות שרירים.
בית המשפט רצה לראות עריצות וכמו שאמר יו"ר ועדת חוק ומפשפט לשעבר הרב חנן פורת על בית המשפט העליון - "מקום המשפט שמה הרשע".
התקשרות רצה את ליטרת הדם שנמנעה ממנה בפינוי גוש קטיף.
הם רצו לראות אותנו רמוסים!

הם לא יזכו. אולי דמנו ניגר בעמונה על העצים ועל האבנים אבל אנחנו יצאנו משם יותר בוגרים ויותר חזקים ויותר ברורים.
הם לא ישברו אותנו. הם ישברו את עצמם. הם יסתכלו לעצמם במראה ויתביישו.
הם יסתכלו על הילדים שלהם שחוזרים מהפאב מסוממים ושתויים וישוו אותם לנערים שהיו בעמונה.
הם יבכו על הרס וחורבן שגרמו - לעצמם.
אם הם מתנתקים מהשורשים שלהם - מה יש להם.
עץ בלי שורשים. זה רק שאלה של זמן עד שהוא מת. התרבות שלהם היא תרבות של מוות.
רשעים בחיים קרויים מתים. אתה רואה אותם חיים אבל זה כבר הסוף של התרבות הזאת. היא תרבות ברקבון מתקדם היא תרבות בנסיגה.

חבל להשקיע אנרגיה בשנאה.

תקדיש אנרגיה לחיוב.
תקדיש זמן להציל מהם נשמות יקרות.
תקדיש זמן לאהבה.
תקדיש זמן לתת ערכים למי משהם שמרגיש את הסוף.
הם אחים שלנו.
תציל מי שאתה יכול להציל.

הרבה מהם שולחים כבר ידים. הם מחפשים נואשות טיפה של אויר נקי.
יש לך?
תן להם!