יום אחרי עמונה - מה עושים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/02/06 02:11 ה בשבט התשסו

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א, שלום.

היום יום חמישי בלילה. אני גולש ברשת ורואה תקשורת שלמה שעוסקת בעמונה, דיונים, אתרים, פורומים - אבל לא מצאתי את הרבנים.

לא במוריה, לא בכיפה, לא בישיבת בית אל או בשורש. באתר מורשת הציל את כבוד הרבנים הרב אלנקווה, במאמר יחיד שפרסם http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=66979

אבל גם המאמר הזה יוצא כנגד אלימות השוטרים,

ולא נוגע בעצם הבעיה שלנו - מה עושים הלאה, איך להתבונן על מה שארע, האם לא קרה דבר במציאות הישראלית.

תנו לנו כיווני מחשבה, אין צורך במתכון מדויק לגאולה.

לא יתכן שהציבור גועש ורועש, והשו"תים פועלים כרגיל בשאלות ה"רגילות" (והחשובות באמת), אבל אף רב לא מביע עמדה ביחס לאירועי אמש, כאילו לא קרה שום דבר מיוחד.

לא ציפינו לתגובה און-ליין, על כל צעד ואלה של שוטר או נער, אבל יום אחרי ואין איש שם אל לב?

כולנו היינו בעמונה, בגוף או בלב - והחיים לא יכולים להמשך כרגיל.

אנחנו רוצים לשמוע דעת תורה!

תשובה

בס"ד

מסקנות עמונה

כולנו היינו המומים מעוצמת השנאה. חלק מאיתנו היה בבית חולים על מיטת הפצועים. חלק מאיתנו הלך לסעוד את הפצועים.

היום אתה יכול לראות עשרות תשובות על עמונה בכל האתרים.

המסקנה העולה מכולם היא שלמרות שמדובר באחים שלנו - צריך לדעת כי התרבות שלהם היא הרסנית. לא רק את הישובים שמעבר לקו הירוק היא הורסת. גם את הישובים שבתוך הקו הירוק. היא מביאה את הקאסמים לאשקלון ולעוטף עזה והיא תביא בלי שום ספק את הקאסמים לעוטף יהודה ושומרון. דהיינו - לכל גוש דן.
ההצלחה של ההתמודדות עם הקאסמים בעוטף גוש דן תהיה כמו בעוטף רצועת עזה!!

הם הביאו לעלית החאמס. והם גם ממנים אותו. הם נותנים לבדואים ולערביי ישראל להשתלט על אדמות מדינה בלי לפעול נגדם ולאט לאט המדינה הולכת לנו לאבדון. כך בעכו וכך ביפו כך ברמלה וכך בלוד. וכך מחר גם אצלך בתל אביב או בחיפה. כי הריבוי הטבעי שלהם גדול משל החילוני הממוצע פי עשר.

זוהי התרבות אולמרט וזה מה שהביא עלינו שרון. גם הליכוד וגם העבודה. כל מי שהולך עם ציונות בלי נשמה. מביא להרס המדינה. זה מה שקורא כשיש יהדות בלי קדושה.

מכיר את זה מאיזה שהוא מקום?
אולי קריאת שמע?

מסקנה - צריך נשמה למדינה.
זה תלוי בנו ובנו ובנו.
לא בשרון ולא בכסף
לא באולמרט ולא בתקציב המדינה.
לא בבית המשפט העליון ולא בבית המשפט התחתון.

בי
בו
בה
בך
בכולנו.

בהצלחה