לגנוב כדי להקים מאחז

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/01/06 00:23 כז בטבת התשסו

שאלה

אנחנו החלטנו להקים מאחז סמוך לישובנו. רציתי לדעת מה הרב על זה שלוקחים חפצים של ערבים בשביל לבנות ולהגדיל את המאחז, כמו חביות גדולות שהערבים שמים מסביב לעץ שלהם.

תודה רבה ורק טוב בחיים!

תשובה

בס"ד

אסור לגנוב מגוי. ובלבד שזה דבר שלו ולא נגזל מיהודי.
לגבי מה דברים אמורים?
לגבי קרקעות. מן הדברים היותר מפורסמים - גם היום שיש השתלטות של ערבים על קרקעות גם בגליל וגם בנגב. בודאי בשטחי יש"ע. זה לא הופך את הקרקעות להיות שלהם. נקודה!!
זה גם אומר לך שמה שהם אומרים שלנו מלפני דור או שניים - בדרך כלל זה גזול על ידם.

גם מכוניות שנמצאות בידי פלשתינאים, או אפילו בידי שוטר פלשתינאי עלולה להיות גנובה מיהודי. והאמת היא שאני לא עשיתי בדיקה בענין זה אבל לפי הנתונים שהמשטרה מפרסמת מידי פעם מדובר על עשרות אלפי מכוניות שנגנבות על ידם. צריך לדון האם סתם מכונית שבידי פלשתינאי היא בחזקת גזולה או בחזקת שלו? אני לא עונה לך תשובה בענין זה שהוא ענין הלכתי רציני ועל מנת לפסוק בו צריך לקלב נתונים יותר ברורים.

לגבי קרקעות הלכה ברורה שרוב קרקעות שבידם - גזולות הם. וזה פשוט.
לגבי רכוש אחר שלהם - אם לא ידוע לך שהוא גזול - אל תגע בו.

והוא רחום יכפר עוון