מתנות בחנוכה---האם להחרים?

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 09/12/05 00:33 ח בכסלו התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

ברצוני לשאול שאלה...אני ומשפחתי כל שנה בחג החנוכה מחלקים אחד לשני מתנות כולם משתתפים בזה חוץ מבשנים האחרונות שאבי לא בעד זה כי הוא אומר שזה כמו מנהג הגוים.

השאלה שלי זה ככה האם חל איסור לחלק מתנות בחנוכה רק בגלל שהגוים גם בקריסמס מחלקים מתנות??

חנוכה זה החג הכי משפחתי שלנו זה החג בה הידיעה כי כולם מתאחדים ביחד משחקים בסביבון מחלקים מתנות ושתבין כבוד הרב זה שחלק מהאחיות שלי נשואות ככה שיוצא לנו להיות ביחד פעם בחודש כולם ביחד וזה מה שמאחד אותנו עוד יותר החג הזה אז איך אפשר פתאום להפסיק את המסורת הזאת?? זה יותר מידי קשה.

מה לעשות?? והאם עלי להחרים גם את הדבר האהוב עלי מכל??

בתודה יעל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

זה שגויים נוהגים במנהג זהוא טוב אינו אוסר עלינו לנהוג בו.
המנהג לתת מתנות בחגים הוא מנהג יהודי, שהרי אדם חייב לשמח את בני ביתו בחג וזאת על ידי מתנות שהוא נותן להם. ולכן אף אם יתכן שישנה השפעה כלשהי של החג הנוצרי על מנהגי החג היהודי, אין זה אוסר עלינו לנהוג כך, ובפרט לפי מה שאת מתארת את החשיבות של החגיגה המשפחתית לצורך ליכוד המשפחה, נראה לי שלא ראוי לוותר על מנהגכם

התשובה התקבלה מהרב ברוך קהת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן