חנוכת בית בדירה שכורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/11/05 14:08 כא בחשון התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נכנס בשכירות ליחידת דיור בבית של מישהו

בעל הבית בנה יחידת דיור מתחת לבית שלו

וזוהי דירה חדשה.

רציתי לדעת האם אני בתור תושב "עראי" צריך לעשות חנוכת בית עם 10 אנשים וכו' כנהוג בדירות חדשות

שאלה נוספת אם כן האם יש זמן מוקצב לחנוכת בית

האם צריך ישר , או אפשר גם אחרי חודש חודשיים לדוגמה ?

תודה רבה

תשובה

ב,ה

שלום.

כן. עליך לעשות חנוכת בית .
המטרה היא להתחיל חיים בדירה הזו ב ,רגל ימין".
מכוון שכל ההתחלות קשות אז אולי כדאי ל "רכך" את ההתחלה באיזה התכנסות של מניין אנשים ששמחים ורוקדים ומברכים אותך וחושבים עליך דברים טובים ומשדרים לך אנרגיה חיובית ואומרים דברי תורה ומכניסים קדושה בחדר ואולי גם תזכה למנחה ערבית.
ואלי גם קצת טעימה קלה עם ברכות לפני ואחרי.
הכל בנחת ובשמחה. ואז ה"נחיתה " שלך בבית החדש תהיה מושלמת. הביאך המלך חדריו אז תגיל ותשמח בו . וצירוף של מניין הוא אלמנט של השראת שכינה. "הביאני המלך חדריו נגילה ונשמחה בך".

בהצלחה,

עוזיאל

.