אנחנו מתפללים במכינה יחפים, ולא שמענו בעיה בזה.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/10/05 13:53 יח בתשרי התשסו

שאלה

ראיתי את התשובה שלך https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=71039

והופתעתי האם אפשר לקבל פירוט? כי אצלנו במכינה זה דבר נורמאלי ללכת יחפים וגם בבית מדרש ללמוד ואפילו אנחנו מתפללים המון פעמים יחפים, ואף פעם לא שמענו בעיה בזה.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן אסור להתפלל יחפים.
וכדאי לך לשוחח על כך עם ראש המכינה שלך וללמוד איתו עם אחד הרמי"ם את הנושא ולנסות להבין מה בההבדל בין ["בית המקדש"] ששם הכהנים הלכו יחפים ל["מקדש מעט "] שאסור.
וכרקע לפגישה שלך איתו כדאי לך לעיין בגמרא במסכת שבת דף קכא ד"ה "לעולם ימכור..."ובמפרשי "עין יעקוב שם.
וכן בשו"ע אורח חיים סימן צא סעיף ה ובדברי המשנה ברורה שם שמחלק בין לימוד תורה וברכות לתפילה.
וכן בחומש בספר שמות פרק ג בפסוק "של נעליך מעל רגלך.." ובמפרשים שם .
וכן כדאי לך להרהר במשמעות של המילים [ אדם] ן [אדמה] ולנסות להבין מה מבדיל בין אדם לאדמה בחיי האדם ומה אחרי מותו ומדוע אבלים חייבים ללכת יחפים ולהתחבר לאדמה.ולמה מותר להשתמש בכל הבגדים של האדם שנפטר [חוץ מהנעליים שלו שאותם יש לקרוע לזרוק לאשפה.]

יש לך שעורי בית ,
אל תתיאש מהמקורות ומה"תיק" שקבלת על עצמיך.
כי ברגע [שאתה]תברר את המושגים לעצמיך ותתיגע ללמוד אותם ו"תזיע" ו"תנדד שינה" מעיך לבכדי להבין אז אתה תראה שתקבל משמעות אחרת למוןשג הזה שקוראים לו "
נעליים" ואז תבין את דבריו של רבי יהודה שאומר "לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו ויקנה מנעלים לרגליו"

בהצלחה,

עוזיאל

.