הנקה וצום יום הכיפורים

חדשות כיפה מכון שלזינגר 08/10/05 21:28 ה בתשרי התשסו

שאלה

שלום , אישתי מניקה הנקה מלאה את בננו בן החמישה חודשים . במשך יום הנקה רגיל מרגישה צורך לשתות כמויות רבות . מה הדין ביום כיפור ? איננו רוצים לתת לבננו תמ"ל ושואפים להמשיך עם הנקה רגילה . מצפיה בתשובות שונות אשר נתנו באתרי דת שונים לא ניתן היה להגיע לפסיקה אחידה , יש האומרים לשתות לשיעוין , יש שאומרים לשתות כשלא מרגישים טוב ויש האומרים לצום .

בכדי לא לפגוע בתזונת בננו ובכדי שאישתי תרגיש טוב ותפעל על פי ההלכה , מה לעשות ?

בתודה על תשובה מהירה

וגמר חתימה טובה

ציון

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.

להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:

מי שמניקה הנקה מלאה (התינוקת איננה מקבלת שום תוספת מזון) עליה לשתות ביום הכיפורים לשיעורין, אלא אם כן היא בטוחה מנסיון קודם שהצום אינו ממעיט את כמות החלב שלה. כך פסק הג"ר שלמה זלמן אוירבאך זצ"ל.
לגבי פרטים על שתיה בשיעורין יש לפנות לרב המקומי לקבל הדרכה פרטנית.

מדובר כן על שתיה של נוזלים מזינים (מיצים, בירה שחורה וכד') ןלא רק על מים.
הכמות הנדרשת לשתיה תלויה בטמפרטורה שתהיה ביום הכיפורים ובהמצאות או אי המצאות של מזגן בבית המינקת.
הכמות נעה בד"כ בין ליטר וחצי לשלושה ליטרים של נוזלים במהלך הצום.