שכנוע נערות לא לצאת עם ערבים

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/10/05 22:22 כז באלול התשסה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

לפני זמן מה בעקבות ריבוי מקרים של הטמעות נערות יהודיות בקרב האוכלוסיה הערבית במקום מגורי החלטתי להתנדב לארגון יד לאחים ולנסות לסייע ככל שאוכל. אני רוצה להדגיש שאינני עוסק בחילוץ בנות מכפרים ערבים (את עבודת הקודש הזאת עושים אנשים מיומנים) אלא רק מדווח על מקרים ולפעמים משוחח עם נערות כאלו ומנסה לשכנע אותם שהם עושים טעות שיכולה לעלות להם בחייהן (רק אתמול נרצחה בירושלים עוד יהודיה שחייה עם ערבים) ומהר מאוד יגלו שהחלום שלהם לא וורוד כל כך והם יכנסו למערבולת של אלימות ואיומים בלתי פוסקים..בלבול מתמיד לגבי הזהות ועוד צרות צרורות.. לפעמים זה עוזר וישנן בנות שמקשיבות ולפעמים ..פשוט אין עם מי לדבר !! יש כאן ערבים ובדואים שמרעיפים טונות של כסף ומתנות על נערות ילדות בנות 13-16 ומבלבלים אותן לגמרי, הנערות הללו חושבות שהמתנות האלו הם גילויי אהבה בעוד שלי ברור בהחלט מהי המטרה הסופית ולראייה יעודו עשרות אם לא מאות מקרי הריון של נערות אשר חלקן מסתימות בהפלה וחלקן בהולדת ילדים..איך אפשר להכנס לראש שלהן??

תשובה

ב"ה

שלוך לך,

ראשית יישר כח. אין לי ספק שמדובר בעבודת קודש. לפי תאורך מדובר בניצול ציני של מצוקה ע"י הרעפת טובה חומרית.
ברור שהנזקים נוראיים ואין לנו אלא לעשות ה כ ל כדי להלחם בכך.

יחד עם זאת, אני סבור שעליך ועל יתר הפעילים לקבל הדרכה מקצועית שאין בכוחי להציע.
אני מניח שהייתי מדבר על ליבן באמצעות הרצון לחזק את הכבוד העצמי, את החוסן האישי, את התחושה של קנית בכסף, את הסכנה של המעבר לעם זר שבחלקו - עויין ואוייב. אך אני משוכנע שהדגשים צריכים לבוא על ידי אנשי מקצוע.

בברכה,

שי