לא ראיתי צדיק נעזב?!

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 12/08/05 17:03 ז באב התשסה

שאלה

בס"ד.

שלום רב כבוד הרב, מה שלומך?

יש את הפסוק "נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם" לפי מה שהבנתי מהפסוק אומרים פה שכל חיי לא ראיתי צדיק שה' נטש אותו ושקרוביו היו צריכים להתפלל ולבקש מזון.. לפי מה שידעתי עד עכשיו יש אנשים צדיקים שהקב"ה מנסה אותם ואין להם רכוש והם עניים. יש המון סיפורים כאלה על החסידים ועל הרבנים ועל אנשים פשוטים צדיקים שקימו והאמינו בה' למרות שלא היה להם רכוש.. לכן הסיפורים סותרים את הפסוק.. אשמח אם תסביר לי ותבהיר את הסתירה בין שני הדברים. יום טוב!! בשורות הכי טובות לכל עמישראל!!!

תודה ושבת שלום!!!! להתראות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
לא נאמר בפסוק שהמשורר לא ראה צדיקים סובלים. כוונתו לשבח את העזרה ההדדית שקיימת בחברת הצדיקים וגם אם אחד מהם הוא עני ואביון לא יעזבוהו לגמרי אלא יעזרו לו.
בברכה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן