איך??

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 25/07/05 13:22 יח בתמוז התשסה

שאלה

שלום רב.

אני נער כבן 17 ואני מתקשה מאוד לשמור על העיניים וכו'.

איך אני אמור "להיגמל" מכל זה?? אני נאבק אך לא יוכל ליצר הטבעי שבי?!

אני רוצה עזרה פרקטית, לא דברים רעיוניים, ת'כלס, זה כ"כ קשה ואתם (הרבנים) כ"כ דורשים, אז איך??

בשם אלפי נערים יהודים דתיים.

תשובה

שלום
שאלת שאלה חשובה ותארת מצב שאכן אינו פשוט הוא. אומנם אנו הרבנים איננו דורשים דבר. אנו מנסים ללמוד וללמד את דבר ה' המופיע לעיננו גם אם קשה הוא ואכן לעיתים קשה הוא. לא באנו כולנו לעולם זה כדי להתפנק אלא כדי למלא שליחתנו גם אם יש בה רגעים לא קלים ומצוות שאינו פשוטים. לגופו של ענין אתה צריך לבדוק היכן ומתי קורה לך שאתה מתקשה בשמירת העינים ואז לבדוק מה מביאך דווקא אז לחטוא. האם בצפיה בטלביזיה? האם בשוטטות באינטרנט? כמו כן יש לדעת כי האיסור הוא על התבוננות מבחירה לשם הנאה ולכן אדם יכול לעבור ברחוב סתם גם אם יש לצערנו מראות שאינם צנועים ואינו מתכוון להנות. ואם נכשל יתחרט, ויקבל על עצמו לעתיד. כמו כן יש לדעת כי שככל ששוקעים יותר באהבת ה' ובלימוד תורה ממילא עשוי שליבו פחות יחשק בעריות וממילא גם יתבונן פחות
מקווה שעזרתי קצת
בהצלחה
אלישע פיקסלר
אלישע