קשר בין דתיה לחילוני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/06/05 09:17 כה באייר התשסה

שאלה

שלום!

אני בקשר עם מישהו חילוני כבר שנה וחצי בערך שהקשר כל הזמן הולך ומעמיק...

אני דתיה שומרת מצוות לומדת באולפנית ושנה הבאה ב"ה הולכת לשרות לאומי..

הוא..עכשיו בצבא..

רציתי לשאול אם הקשר שלנו בסדר.. אני יודעת שהכוונות שלנו ובמיוחד שלו רציניות!

הוא אפילו הזכיר חתונה בעתיד..

והוא לא חילוני גמור!הוא בא מבית בלי בסיס ולא לאט התקרב לדת הייתה לו תקופה שבא הוא היה ממש חזק! אבל הוא קצת הדרדר.. אבל בכל זאת הוא שומר שבת כבר שנה עכשיו הוא שומר את העומר למרות שהוא בצבא הוא מתפלל את כל התפילות הוא הולך לשיעורי תורה ונותן צדקה והכי חשוב!יש לו אמונה חזקה מאוד!למרות כל אלו הוא עדין לא עזב לחלוטין את הדרך החילונית ועדיין יוצא למסיבות במועדונים ולפעמים גם חוטא...קשה לו נורא עם הקרע בין שני העולמות!

שהוא איתי אנחנו שומרים על כל המצוות והוא

מכבד אותי מאוד!

מה לעשות עם הקשר הזה??

ואיך אני יכולה לחזק אותו לדרך האמת?

תשובה

ב"ה

שלום.

באופן כללי אומר לך שנישואין צריכים להיות מושתתים על שותפות רבה וקבלה האחד של השני.
ולכן רוב בני האדם מחפשים (ומוצאים) כמה שיותר מכנים משותפים בכדי שהמאחד יהיה רב על המפריד שקיים ממילא.(כי גברים ממאדים ונשים מנוגה...)
והדינמיקה שקיימת בקשר שלכם היא זו שתקבע האם אכן הוא מתכוון לשמור מצוות?

ראי נא שהבת של כלבא שבוע הכירה את רבי עקיבא עם נתוני פתיחה מאוד לא מחמיאים ואף שדכן לא היה חותם על שידוך כזה :
[בחור בן ארבעים,אלמן ילד שאינו יודע קרוא וכתוב ,רועה עיזים ].ובכל זאת היא ראתה אצלו את הפוטנצייאל המידותי ואת המוכנות שלו להתקדם מבחינה רוחנית וזה מה שגרם לה להחליט שעם הבחור הזה היא רוצה להתחתן!

עייני גם בתשובתי "קשר בין דתיה לחילוני" ובקישור שם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=51770

בברכה,

עוזיאל
.