ערבים

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/04/05 19:25 ב בניסן התשסה

שאלה

רציתי לדעת אם מותר לנו להרוג את כל הערבים

( תיאורטית), השאלה הזו מטרידה אותי המון ואני אף פעם לא חשבתי על הפן ההלכתי בנושא זה.ואני אף רוצה לגבש את דעתי בנושא זה.אשמח אם תענה לי בהקדם.צליל.

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני מזועזע מעצם העלאת השאלה.
האם יש היתר להרוג בני עם מסויים - למעט עמלק - רק בשל היותו משתייך לעם מסויים.
ברשעים צריך להכות בדרכים מקובלות. רשעה צריך למגר. לא לוותר. לא לאפשר לרוע להשתלט על עולם. אבל, האם ניתן לומר שכל מי שערבי חייב מיתה? זו גזענות!
אנו, בנים לדת מוסרית שאפילו ביחס לעמלק - כל עוד אין זיהוי , והרמב"ם מדגיש שכבר אבד זכרם.
לכן, לא עושים זאת.
הרב צבי יהודה אסר לדמות אומות אחרות לעמלק, אילו גרמנים!

לכן,
גבשי לעצמך תפיסה מוסרית ואוהבת ולא תפיסה שעוסקת בשאלה של הרג ואובדן.

בברכה,

שי