מה זה שבת חתן

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 12/03/05 22:04 א באדר ב'

שאלה

שלום,

אני מתחתן בעוד שבועיים.

ההורים שלי רוצים לעשות שבת חתן בשבת הראשונה לאחר החתונה בבית כנסת בשכונה שלהם.

מה המנהג הזה, מה קורה בבית-הכנסת, מה מצופה ממני?

תודה

תשובה

לבועז ובת זוגו מזל טוב!
שבעת הימים שאחרי החתונה הם ימים חגיגיים. בימים אלו מקובל שהחתן והכלה לובשים בגדי חג ולא הולכים לעבוד. בימים אלו עורכים להם חבריהם סעודות חגיגיות הנקראות "שבע ברכות" על שם שבע ברכות החתונה החגיגיות שמברכים אותם בסוף הסעודה לאחר ברכת המזון.

השבת שאחר החתונה היא חלק מחגיגיות זו. בשבת זו, מלבד הסעודות כאמור, מגיע החתן לבית הכנסת ועולה לתורה. כלומר, בשעת קריאת התורה בשבת בבוקר, החתן מוזמן לדוכן ומברך את ברכות התורה, כשהחזן קורא בתורה. בכך הוא קודם לכל שאר המתפללים. (מקובל שרעייתו הטריה ושאר נשות המשפחה זורקות עליו סוכריות מעזרת הנשים לצהלתם של הילדים...) בדרך כלל חלק מהעולים הנוספים לתורה הם בני משפחה ואורחים נוספים של החתן והכלה.

בברכה
אפי קיציס