שבת חתן

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/01/05 22:42 ח בשבט התשסה

שאלה

שלום רב,

אנחנו מבקשים לדעת מה הטעם בשבת חתן ואם יש חובה לחגוג שבת חתן?

תודה רבה,

אורלי ויניב

תשובה

שבת חתן זהו מנהג הנהוג בקהילות רבות כחלק משמחת החתונה. גם אם לא נוהגים שבת חתן אין הדבר מקלקל בעצם מעשה הנישואין.
ישנם שני מנהגים עיקריים. מנהג עדות אשכנז ומנהג עדות ספרד
מנהג עדות אשכנז: השבת שלפני החתונה החתן עולה לתורהונוהגים בשמחה בבית הכנסת שרים לכבוד החתן זורקים סוכריות ועורכים קידוש לקהל. ישנם גם חנים הקוראים בעצמם את פרשת השבוע וכדומה. מנהג זה הוא בעצם ההכנה חקראת החתונה וקשר בין שתי המשפחות לפני החתונה. למנהג זה הכלה אינה נוהגת להיות בבית הכנסת בשבת חתן כי בני הזוג אינם נפגשים בשבוע שלפני החתונה.
מנהג עדות ספרד לנהוג שבת חתן בשבת שלאחר החתונה.
גם למנהג זה החתן עולה לקרוא בתורה נוהגים שמחה ושירה וכדומה. ההבדל העיקרי בכך שהשבת לאחר החתונה הוא בכך שגם הכלה נמצאת ובעצם שבת זו היא חלק מימי המשתה של שבעת ימי המשתה של הזוג.
בימים אלו נוהגים לערוך סעודות לכבוד הזוג הטרי אשר הם בבחינת מלך ומלכה, ולברך את 7 הברכות המיוחדות לזוג בשבעת ימים אלה. מנהגם של בני עדות ספרד הינו חלק מימי המשתה של הזוג.