דם חימוד

חדשות כיפה מכון שלזינגר 03/01/05 22:12 כב בטבת התשסה

שאלה

שלום!

רציתי לדעת בדיוק מהו דם חימוד:

1.מתי הוא יוצא? פעם אחת חשתי גירוי מיני ולאחר זמן יצא לי דם בשתן, הדבר קרה פעמיים וכל פעם יצא הדם לאחר הגירוי.

2.מה דינו לעניין טומאה? (אם הוא יצא בשתן)

בתומ"ר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.

להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:

א. דם היוצא מכיס השתן איננו דם נידה ואיננו מטמא.
ב. דם חימוד הוא דימום השייך למשפחת הדימומים המכונה בשפה הרפואית "דמם שבירה" הנגרם מהתקלפות מקומית של רירית הרחם, התקלפות הנוצרת עקב שינויים הורמונליים. שינויים הורמונליים יכולים להיגרם גם על ידי שינויים במצב הרוח, כמו בדם חימוד, אך גם על ידי גורמים אחרים.
במילים אחרות: "דמם שבירה" יכול להופיע עקב סיבות שונות בדרך כלל עקב שינויים הורמונליים.
שינויים הורמונליים יכולים להופיע מסיבות שונות, ביניהם שינויים במצב הרוח.
שינויים במצב הרוח יכולים להופיע גם עקב התרגשות המכונה במקורות "חימוד". אם כי האפשרות האחרונה - דם חימוד - היא נדירה יחסית.

מידע רפואי הלכתי ומאמרים בנושא רפואה והלכה ניתן למצוא באתר האינטרנט של מכון שלזינגר: www.medethics.org.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן