המוסלמים הם עובדי עבודה זרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/12/04 15:55 כג בכסלו התשסה

שאלה

ברצוני לשאול משהו שאני חושב עליו כבר כמה ימים אך לא מוצא תשובה:

כבוד הרב לפי התורה מי שאינו חלק מעם ישראל ואנו יהודי הוא עובד עבודת אלילים ודבר זה הוא חטא חמור מאוד אבל יש משהו שלא מובן לי

למה המוסלמים נקראים עובדי עבודת אלילים למרות שהם מאמינים באותו האל שלנו והנביא שלהם לא עלה לדרגה של אלוהות כמו הנצרות שזהו עבודת אלילים מובהקת אבל יצא לי לדבר עם מוסלמי והוא אמר לי שהם מאמינים בדיוק באותו אל כמו שלנו והם גם לא אוכלים חזיר ויש להם הרבה מאוד מהדת שלנו לא כמו הנצרות שמאמינים בישו ובמריה וכל הדברים שלהם (אנני בקיע בכך)המוסלמים רק במוחמד ולא סוגדים לו או משהו כזה אז אנני מבין למה הם נקראים עובדי אלילים וגם במסגדים שלהם אסור להם לשים תמונות ופסלים בדיוק כמו אצלנו.

תודה דוד.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית דע לך כי השם ברא את כל אומות העולם וגם להם יש מקום ותפקיד בעולם. בדיוק כמו שלכל איבר בגוף יש תפקיד.
דבר שני, האיסלם זה לא עבודה זרה.
כך כותב ברמב"ם בתשובתו ולכן מותר להכנס למסגד התפלל תפילת מנחה ועיניך הרואות שיש בתי כנסת שהם גם מסגדים כגון מערת המכפלה.
לעומת זאת זרמים מסויימים בנצרות מוגדרים כעבודה זרה ולכן אסור להכנס לכנסיה ואךפילו לא לעמוד בחצר שלה.

בברכה,

עוזיאל