ביטול חתונה בעקבות מות אם החתן

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 14/11/04 09:04 א בכסלו התשסה

שאלה

שלום רב

לא מכבר שאלתי כאן הודות תאריך החתונה שלי וקיבלתי תשובה חיובית ובעקבות כך קבענו!

יש אולם קייטרינג שמלה וכל הדברים החומריים מסביב

ברבנות סירבו עדיין לרשום אותנו ואמררו לחזור 3 חודשים לפני החתונה

אציין שהתאריך הוא 3/3/05

לצערנו אתמול הודיעו לנו בבית החולים כי חמתי לעתיד במצב אנוש,מונשמת בטיפול נמרץ וככל הנראה(ללא נס)לא תעבור את הימים הקרובים

אנו שרויים באבל עמוק אך גם לא יודעים מה דינה של החתונה אם באמת הנורא מכל יקרה

אנא עזרו לנו דחוף

תשובה

שלום וברכה
צר לי מאד לשמוע על המצב ואני מקווה ומתפלל שיהיו בשורות טובות.
הגישה היהודית אומרת לתת תמיד עדיפות לשמחה מתוך ראייה הצופה תמיד קדימה אל העתיד ומתוך הבנה שגם מי שאינו בין החיים אע"פ שהנשמה ניצחית, המשכיותו כאן באה לידי ביטוי על ידי צאצאיו הממשיכים ומקימים את ביתם.
למרות המגמה הזאת, אין לדחות על הסף את אפשרות לדחיית הארוע במידה והמתחים והאוירה יהיו כאלו שיפגעו בשמחה בצורה ברורה וקיצונית.
לסיכום, תשדלו לקיים את האירוע במועדו, אך זה בהחלט לגיטימי לדחותו על פי מכלול שיקוליכם.
בברכה