מה השם של אישתו של לוט?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/10/04 21:55 כ בתשרי התשסה

שאלה

הרב מה השם של אישתו של לוט?

בתודה .אני.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

שמה היה -עירית.

וכך מובא בפרקי דרבי אליעזר פרק כה

"אמר להם אל תביטו לאחוריכם שהרי ירדה שכינתו של הב"ה להמטיר על סדום ועל עמורה גפרית ואש, עירית אשתו של לוט נכמרו רחמה על בנותיה הנשואות והביטה לאחריה לראות אם הולכות אחריה אם לא, וראת אחרי השכינה, ונעשית נציב מלח, שנ' ותבט אשתו מאחריו ותהי נציב מלח."
וגם רבי יעקב בעל הטורים מביא על הפסוק " ותבט אשתו מאחריו ותהי נציב מלח" שהגימטריה של "ותבט אשתו" זה "היא עירית".

וכעת אשאל אותך אני שאלה מה השם של אמא של אברהם אבינו אישתו של תרח?
(אם תחפש בחיפוש אולי תמצא .עניתי על זה לפני כשנתיים)

בברכה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן