הברה אשכנזית בשם ה'

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/08/04 22:55 ז באלול התשסד

שאלה

ישנם אנשים (אשכנזים) שמתפללים בהברה ספרדית ואילו את שם ה' אומרים בהברה אשכנזית.

מה המקור לך?

ובכלל האם זה נכון?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מפני שלמנהגם יש לקרוא את הקמץ כחולם. וביחוד בשם השם. אבל הנושא הזה נדון בכל בדורות ונכתבו על כך המון תשובות בהלכה.
אתה יכול לראות מחלוקת מעניינת בין שני הרבנים הראשיים לישראל הראשונים הרב בן ציון עוזיאל זצ"ל והרב קוק זצ"ל עיין בשו"ת משפטי עוזיאל חלק א' סימן א,
ואם אתה רוצה לראות יותר לעומק ולרוחב עיין בשו"ת יביע אומר חלק ו סימן יא, ושם תראה התייחסות מפורטת ,תקיפה ,חדה ובלתי מתפשרת ביחס לשאלה איזה הברה ואיזה היגוי יותר נכון.....וכן עדיות על רבנים ששינו מנהגם לפי מבטא הספרדים.

בברכה,

עוזיאל