בגדים חדשים בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 07/07/04 11:25 יח בתמוז התשסד

שאלה

שלום לרב.

ברצוני לשאול האם מותר לחדש מלבוש בין-י"ז בתמוז-ר"ח אב, אם מותר בחול או בשבת.

הנכם הרבנים עוזרים לנו באתר זה רבות. תורה רבה- יישר כוח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

האיסור ללבוש בגד חדש בימי בין המצרים נובע מכך שנהגו לא לברך שהחיינו 'לזמן הזה' בתקופה זו.

רבים נוהגים היום שלא לברך שהחיינו על בגדים חדשים, כי אינם חשובים כל כך. לפי מנהג זה אפשר לחדש בגדים בימים אלה גם בחול.

מי שקונה בגד חשוב והוא שמח מאד בקנייתו ראוי שיברך עליו שהחיינו.
ואם כן אין לחדשו בימי בין המצרים.

יש שהקפידו לא לברך שהחיינו גם בשבתות שבין המיצרים, אך פוסקים רבים התירו.

באופן כללי ממעטים בשמחה בימים אלה. מי שלבישת בגד חדש היא עבורו שמחה גדולה, מן הראוי שימנע ממנה.

מצד שני, מי שנזקק לבגד החדש, כי נקרע לו בגד, כי הוא עומד להנשא וכיו"ב, יכול להקל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן