הלכתית

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 12/05/04 04:54 כא באייר התשסד

שאלה

לכ' הרב שלום.

ראשית סליחה על ההפרעה שנית ברצוני לשאול מספר שאלות הלכתיות אשמח אם יש אפשרות לצרף מקורות לפחות באופן כללי. המקרים הם כדלקמן:

א אני לומד בישיבה גודל בית המדרש כ15 על 15 או 20 על 20. ליד אחד החלונות התיישב בחור אשר לרוב קר לו. כתוצאה מכך הוא סוגר את החלון ולאלו היושבים יותר פנימה בבית המדרש אין אויר. לטענתו מותר לו לסגור את החלון כי קר לו וההלכה אומרת שהולכים לפי מי שקר, אך לעניות דעתי אפילו אם רק בחור אחד או 2 מבית המדרש מבקשים לפתוח הרי שעליו לפתוח. איני יודע אם אני צודק אבל נראהלי שכיוון שבית המדרש גדול וזה לא שאם נפתח את החלון כולו יתקרר אלא רק יתאוורר הרי שהוא יכול לעבור מקום ושם לא יהיה לו קר בכלל. ואין הדבר דומה אפילו ללבישית סוודר שהרי אין דומה חום בגד לחום כללי אבל המצב הוא שבית המדרש באופן כללי חם רק שמי שיוש ליד החלון מטבע הדברים ירגיש את הרוח. וחוץ מזה למה שיהיה לו מונופול על החלון מי אמר שהמקום קנוי לו לכך? הייתי שמח לדעת אם אני צודק ואם אפשר לכפות עליו לעבור מקום בזמן שקר לו . מה שקרה עד עכשיו זה שדוקא אני וחברי עברנו למקום אחר שיש בו יותר אויר אבל יש שם גם פחות אור ולדעתי לעוד בחורים חן רק שלאו דוקא עד כדי מעבר למקום אחר.

שאלה נוספת. אני כרגע בשיעור ו' והחלטתי כחלק מתשובה גופנית - דיאטה לסגור את הגמ' בערך בעשר או עשר וחצי וללכת להתאמן בחדרץ קניתי מכשיר ריצה על מנת שלא אצטרך לרוץ בחוץ ולבזבז זמן מעבר לעובדה שזה יותר קל ונוח הרי שזה גם יותר קל מבחינת זה שהמכשיר לא נותן לעצור ואני יודע שאם הייתי רץ בחוץ הייתי 'נשבר'. העניין הטוא שבחדר יש בחור משעור ה' שהחליט לנצל את סדר ערב ללמוד לבגרות או פסיכומטרי ומפריע לו אם אני אפעיל מוסיקה בזמן שאני רץ. די משעמם לרוץ בלי מוזיקה אומנם קניתי ספר תהילים גדול שאוכל לקרוא תוך כדי ריצה אך עדיין לא קל עם השקט ובכלל המוסיקה מדרבנת והאימון חשובלי לגוף ולנפש מאוד. בנתיים מה שאני עושה זה רץ עם אוזניות המחוברות לדיסקמן אבל כבר כמעט פעמים בשל המסובכות של העניין הדיסקמן כמעט שנפל ואם יפול זה כמו לזרוק 400 שקל. האם אני יכול להפעיל את המוסיקה בקול ולהתעלם מהצורך של חבר שלי בשקט? אציין רק כי ישנם מקומות אחרים שהוא יכול ללמוד - כיתות שונות בישיבה אלא שמובן שיותר נוח לו באינטימיות בחדרו. את מכשיר הריצה איני יכול להעב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
ראשית סליחה על העיכוב בהתייחסותי,
לעצם העניין נראה לי שהשאלות הינן בגדר "דרך ארץ קדמה לתורה". אין כאן עניין הלכתי בלבד אלא קודמות לו ענייני המידות. חושבני שצריכים אתם לדבר ביניכם באופן מכובד ולהבין את צרכי השני וביחד למצוא את הפתרון ולא לבוא עם פסקי הלכה כאלה או אחרים. אין מקום לגעור בטון קשה אלא דווקא מענה רך ישבר גרם ., וכן לכל שאר הבעיות. אם לא הצלחתם למצוא פתרון בכוחות עצמכם פנו לרב הישיבה . כדאי שיעמוד מקרוב על בעיות אלו

בברכת אהבה

אלישע פיקסלר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן