גרביים ובעיקר צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/03/04 13:07 יז באדר התשסד

שאלה

בס"ד

שלום לרב,קודם כל רציתי להודות לך על המענה לכל השאלות של בני הנוער אשר מועילות בצורה שאי אפשר לתאר.

אז ניגש לשאלותי:

1. גרביים--

א.בקיץ, צריך עד הברך, או שמותר רק לכסות את כף הרגל?(כמובן, כשהחצאית ארוכה ומכסה את כל הרגל עד כף הרגל)

ב. בבית, צריך להשים גם?

2.האם זה צנוע להתווכח עם גבר על ענייני אמונה-(עם אפיקורס,ירחם ה',קרוב משפחה)?

3.האם מותר לאישה לדבר במיקרופון(מול גברים)? ואם לא, מותר לה ליד איש חינוך?

4. האם יש היתר ללחוץ יד(כשמושיטים לך) למבוגרים?(50 )

5.האם זה צנוע לפרסם שירים של אישה (חיבורים,בלי מנגינה) בפני גברים ,האין בזה עניין של פתיחות יתר?

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. בנוגע לגרביים:
עצם לבישת הגרביים נמצא במחלוקת וידוע שהחפץ חיים התיר בכיסוי הברך גם בשעה שיושבים. אומנם, פוסקים אחרים חלקו עליו ומי אנו שנכריע בניהם? לכן, משקל רב בשאלה זו יש ליתן לשאלה מי רבך? ומה מנהג האיזור, המקום בו את חיה!
ב. אם בין כה וכה מתרחשת שיחה עם קרוב משפחה זהף אין ענין שלא לדבר עימו בעניינים אמוניים.
ג. אין מניעה לדבר במיקרופון.
ד. לא ידוע לי על מקור כתוב בעניין זה אף ששמעתי שאם הדבר פוגע ניתן להחזיר יד רפה תוך הבעת חוסר שביעות רצון. וניתן להמנע ממצבים אלה.
ה. אין שום מניעה לפרסם חיבורים של אישה

בהצלחה,

שי