ברכת האורח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/03/04 07:42 יז באדר התשסד

שאלה

ב"ה

שלום לכבוד הרב!

שאלתי היא:

נתקלתי כמה פעמים במקרים שבהם לא ידעתי אם עלי לברך ברכת האורח, אשמח אם הרב יוכל להדריך אותי:

1-אצל משפחה חד הורית(הורים גרושים):כתוב:"בעל הבית הזה...הוא ובניו ואשתו..." והרי אין בעל הבית, אלא בעלת הבית.

2-אם אוכלים בחדר אוכל ציבורי במוסד כלשהו.

3-ארוחה בבית מלון.

4-כשאני נמצאת אצל משפחה שזה כמו בית שני שלי, ושאני נמצאת שם הרבה מאוד.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1 )בודאי שצריך לומר "בעלת הבית וכ"ו.
2)יש לברך את השולחן בעלי הסעודה.
3)דווקא משום שאתה חבר קרוב שלהם אתה צריך לברך אותם ולומר תודה גדולה.

דע לך כי ברכת האורח זו הלכה פסוקה בשו"ע סימן רא' סעיף א והמגן אברהם (שם ס"ק ב) כתב שכל בני הבית הסמוכים על שולחן אביהם יברכו ברכה זו. אפשר להוסיף בנוסח בנותיו, ולהשמיט את "בניו", למי שאין לו בנים.
וכדומה ואפשר להוסיף בה דברים וברכות למסובים .
והמברך מתברך.

בברכה,

עוזיאל

.