ברכות השחר לאישה שקמה באמצע הלילה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 08/02/04 11:48 טז בשבט התשסד

שאלה

ברצוני לדעת מה הדין לגבי נטילת ידיים, ברכת אשר יצר, ברכות השחר וברכת התורה במיקרים הבאים:

*אשה שקמה כדי להכין אוכל לבעלה וחוזרת לשון לפני עלות השחר.

*אשה שקמה להניק בלילה.

עוד שאלה: אם מתעוררים בלילה, האם מותר ללמוד (כמה הלכות לדוגמא) לפני שחוזרים לשון בלי לברך ברכות התורה וכו'

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
שאלתי את הגר"מ אליהו שליט"א.
כל הדינים הנ"ל מדוברים לאחר חצות הלילה.
אישה שקמה להניק בלילה/קמה לפני עלות השחר להכין אוכל לבעלה צריכה ליטול ידיים לברך על נטילת ידיים ואשר יצר(במידה שהלכה לשירותים) ושאר הברכות תברך כשתקום בבוקר.
אדם המתעורר בלילה ע"מ ללמוד עליו לברך ברכות התורה ובבוקר אינו חוזר ומברך.
בברכה,
צבי קוסטינר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן