הייחודיות של תנועת הנוער אריאל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/02/04 04:38 יד בשבט התשסד

שאלה

בהמשך לתשובתכם (https://www.kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=35436) בעניין ההבדלים בין תנועות הנוער חשוב לי להבין במה בא לידי ביטוי ייחודה של תנועת הנוער "אריאל". האם תוכלו להוסיף ולחדד זאת?!

תשובה

בס"ד

בתשובה לשאלה- ראשית, ברצוני להביע את הערכתי הרבה לפועלן החשוב של תנועות הנוער הציוניות, ובמיוחד לפועלות לאור ערכי התורה ותורמות לחינוך הנוער וקירובו לאביהם שבשמים.

כל תנועה פועלת בדרכה ומיועדת לנוער עם דרישות אחרות. וכולן ברוכות.

כאשר באים לבדוק את ההבדלים בין תנועות הנוער יש לבדוק את החזון של התנועה (העשוי להיות דומה בין התנועות) לאורו פועלת התנועה ואיך הדברים מבוצעים וניכרים בשטח.

תנועת אריאל שונה מחברותיה בכמה תחומים:

א. בתנועה פועלים החניכים במסגרות נפרדות לבנים ולבנות גם בפעילות בסניפים וגם בפעילות תנועתית.

ב. התנועה חרתה על דגלה את ערך אמונת חכמים. במערך החינוכי של הסניף יש רב שתפקידו לענות על שאלות הלכתיות ורוחניות, הקשורות לחיים השוטפים של הסניף.

ג. התנועה שמה דגש בקיום התורה והמצוות בכל פרטי החיים. במסר זה פונה התנועה לחבריה ולחניכיה.

ד. התנועה מופעלת על ידי החניכים. הללו מתכנסים אחת לכמה חודשים, ומחליטים לגבי פעילות התנועה (למעט סייגים אחדים). התנועה שואפת לפיתוח מנהיגות צעירה בקרב חניכיה.

אחד ההישגים הנובעים מהפרדה בין המינים, הוא ההצלחה של התנועה בפעילותם של הבנים. לרוב, כאשר המינים מעורבים, כוחם של הבנים אינו בא לידי ביטוי באופן ממצה.

בברכה

ובציפייה לבנין אריאל

יוסי ורדי

מזכ"ל