שבת

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 20/12/03 12:56 כה בכסלו התשסד

שאלה

למה הזמן שחולף מרגע כניסת השבת לצאתה הוא 25 שעות ולא 24 שעות כמו בכל יממה

תשובה

לבועז
השלום והברכה
שמירת השבת נמשכת יותר מיממה עקב שתי הוספות זמן שאנו מוסיפים:
א. ישנו ספק מתי מתחיל הלילה בשקיעת החמה או בצאת הכוכבים, ולכן אנו נוהגים למעשה שזמן "ביו השמשות" נחשב כשבת מראשיתו ביום ו' עד סופו במוצ"ש.
ב. צווינו מהתורה "להוסיף מחול על הקודש" הוה אומר שהזמן הסמוך לשקיעה ביום שישי והזמן שמיד לאחר צאת הכוכבים במוצאי שבת, למרות שברור שהם יום חול, נצטוינו לנהוג בהם שהם שבת. ניתן ללמוד מציווי זה את מגמת השבת ותפקידה שנועד לקדש ולרומם את חיי החול, ולא לנתק בין השבת לבין חיי המעשה, ולכן מוסיפים אנו זמן בו אנו שומרים שבת.

שא ברכה
אלישע פיקסלר.