תפילה לפני הגלישה באינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/12/03 02:28 ח בכסלו התשסד

שאלה

לפעמים אני נכשל בגלישה למקומות לא נכונים, האם יש תפילה שאפשר לומר לפני הגלישה באינטרנט.

שלא אכשל ולא אגלוש למקומות שלא צריך?

תשובה

בס"ד

העיקר הוא להתפלל מכל הלב שהקב"ה יעזור לך להתגבר על היצר הרע שלא תיפול בו לא בשוגג ולא במזיד.

** [אפשר לומר את התפילה:]

[יהִי רָצוֹן] מִלּפָנֶיךָ ה’ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי. שׁאַל תּבִיאֵנִי לִידֵי חֵטְא. ולֹא לִידֵי עָוֹן. ולֹא לִידֵי נִסָּיוֹן. ולֹא לִידֵי בִזָּיוֹן. ותַרְחִיקֵנִי מִיֵּצֶר הָרָע. ותַדְבִּיקֵנִי בּיֵצֶר הַטּוֹב. וכוֹף אֶת יִצְרִי להִשְׁתַּעְבֶּד לָךְ. וֶתַּצִּילֵנִי הַיּוֹם וּבְכל יוֹם וָיוֹם מֵעַזֵּי פָנִים. וּמֵעַזּוּת פָּנִים. מֵאַתָר רָע. מִיֵּצֶר רָע. שֶׁלֹא אֶמָּשֵׁך להיכנס לְאֲתַרִים שֶׁמְקֻשָּׁרִים לְאַתַרֵי עֲרָיוֹת, וְלֹא לְאַתַרֵי עֲרָיוֹת מַמָּשׁ. שֶׁלֹא אֶכָּנֵס בָּהֶם לֹא בְּטָעוּת וְלֹא בְּכַוָּנָה חָלִילָה.

[אָנָּא ה'] עָזִרֵנִי לְנַקּוֹת אֶת הַמַחְשֵׁב מְכָל מִינֵי וִירוּסִים וּתְּמוּנוֹת רָעוֹת שֶׁמְקַלְקְלוֹת וְמַפְרִּיעוֹת לְעֲבוֹדַתִי הַנְכוֹנָה. וְאֶזְכֶה לְנַקּוֹת אֶת עַצְמִי כְּדֵי שֶׁאֶהְיֶה בַּעַל מַחְשָׁבוֹת טְהוֹרוֹת, שֶׁאוּכַל לְהִתְפַּלֵּל בְּלֵב שָׁלֵם ושֶׁאוּכַל לְהָקִים מִשְׁפָּחָה שֶׁל אַהֲבָה אֲמִתִּית וְיְצִּיבָה.

([אָנָּא ה' ] עָזִרֵנִי לְנַקּוֹת אֶת עַצְמִי מֵמַחְשָׁבוֹת שֶׁל ניאוף - ומדמויות עֲרָיוֹת שֶׁרָאִיתִי בֵּין בְּשׁוֹגֵג בֵּין במזיד, בין באונס ובין ברצון).

[אבִינוּ שבשמים] תֵּן בִּי כֹּחַ להתגבר עַל יצרי שֶׁלֹא לְבַטֵּל אֶת זְמַנִּי לשוא. וְלֹא אֶתְכַּתֵּב עִם שׁוּם אִשָּׁה זָרָה (שׁוּם גֶּבֶר זר) אוֹ מִי שלשונו אֵינָה נקיה. שֶׁלֹא אֶתֵּן עיני וְלֹא אֶחְשֹּׁב בְּשׁוּם אִשָּׁה אַחֶרֶת (בְּשׁוּם גֶּבֶר אַחֵר). כְּמוֹ שציותנוּ בתורתך הקדושה, "וְלֹא תָתוּרוּ אַחֲרֵי לְבַבְכֶם וְאַחֲרֵי עֵינֵיכֶם אֲשֶׁר אַתֶּם זֹנִים אַחֲרֵיהֶם" וְתִּתְקַיֵּם בָּנוּ הַבְטַּחַתְּ ה' "וִהְיִיתֶם קְדשִׁים לֵאלֹהֵיכֶם". אמן.

יִהְיוּ לרָצוֹן אִמְרֵי פִי והֶגְיוֹן לִבִּי לפָנֶיךָ ה’ צוּרִי וגוֹאֲלִי.

** [אפשר לומר בקיצור:]

אנא ה' עזרי לקיים את הפסוק "ולא תתורו אחרי ללבכם ואחרי עינכם".

** [יש מזמור בתהילים שממש ממש מתאים לאומרו לפני הגלישה ואפשר לומר אותו במקום התפילה או יחד איתה:]

אַשְׁרֵי הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא הָלַךְ בַּעֲצַת רְשָׁעִים וּבְדֶרֶךְ חַטָּאִים לֹא עָמָד וּבְמוֹשַׁב לֵצִים לֹא יָשָׁב: כִּי אִם בְּתוֹרַת ה' חֶפְצוֹ וּבְתוֹרָתוֹ יֶהְגֶּה יוֹמָם וָלָיְלָה: וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל פַּלְגֵי מָיִם אֲשֶׁר פִּרְיוֹ יִתֵּן בְּעִתּוֹ וְעָלֵהוּ לֹא יִבּוֹל וְכֹל אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה יַצְלִיחַ: לֹא כֵן הָרְשָׁעִים כִּי אִם כַּמֹּץ אְַשֶׁר תִּדְּפֶנּוּ רוּחַ: עַל כֵּן לֹא יָקֻמוּ רְשָׁעִים בַּמִּשְׁפָּט וְחַטָּאִים בַּעֲדַת צַדִּיקִים: כִּי יוֹדֵעַ ה' דֶּרֶךְ צַדִּיקִים וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים תֹּאבֵד: (תהילים פרק א)

[
אפשר להציב את התפילה הזו באופן אוטמטי שתעלה מיד כשפותחים את הגלשן של האינטרנט.
]

בהצלחה

**********

ראה עוד:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=37433
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31442