בדיקת פלפל יבש

חדשות כיפה רבני כושרות 01/05/17 12:00 ה באייר התשעז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

ברצוני לדעת לגבי פלפל אדום יבש ( הסוג הקטן ) הבנתי שיש לסנן במסננת ואז לחצות אחד אחד ולבדוק

השאלה היא

1. במידה ואני טוחנת את הפלפלים ( לממרח ) האם יש אופן בדיקה אחר אולי מדגם בלבד וכדומה?

2. כמו כן קיימים גם פלפלים יבשים מתוקים גדולים- מה דרך הבדיקה שלהם?

תודה רבה

שרונה

תשובה

1. אפשר לסנן חלק - קצת בשלושה מקומות שונים בתוך השקית הגדולה. אם נמצא נקי אז מותר לטחון הכל.

2. לא כתבתם מה אתם רוצים לעשות עם הפלפלים הגדולים הללו ולכן אענה ץשובהן כללית. לקנות סחורה טובה. לסנן את הכל. אם רוצים לטחון אז תעשה כפי שכתבנו בסעיף 1. אם רוצים לאכול אחד אחד אז יש להתבונן לפניכן על הפלפל מבחוץ. אם גם בסינון וגם בחוץ הם נקיים אז אין צורך לפתוח.