בדידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/04/17 18:08 ד באייר התשעז

שאלה

שלום,

בתקופה האחרונה אני מרגישה שהכל לא הולך לי, הכל תקוע ובכלל אני הלי מצב רוח, אפילו דברים שאהבתי לעשות לא מעודדים אותי. אני מרגישה תסכול ולא יודעת איך לצאת מזה.

אני לומדת באונברסיטה ולא הולך לי כזה רע.. ציונים ממש בסדר לעובדה שאני משקיעה מעט מאוד, מה שכן הסמסטר הזה אני נאלצת להיות בלי החברים שלי ללימודים אז מרגישה בודדה.

אני עובדת בעבודה מעולה אבל שמאוד מאוד משעממת אותי ואני מרגישה שאני לא ממצה את עצמי.

ומבחינה זוגית, עד היום לא הייתה לי זוגיות כי גם מי שמעוניינת בי, כשהוא קולט שאני מחפשת משהו רציני, מפחד ויורד מהעניין..

ונראלי שכל המצב הזה פשוט עושה אותי מתוסכלת ובלי חשק לחיות.

אני כמה כל יום לעוד יום שגרתי ומשעמם בלי שום תכלית ומשמעות

אודה להכוונה וייעוץ מה אפשר לעשות..

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את מסיימת בבקשה "להכוונה וייעוץ מה אפשר לעשות".

זה בדיוק מה שאת צריכה - אבל אני לא אוכל לפתור את הצורך הנכון הזה בכך שאכתוב לך מספר משפטים.

כדי לעזור לך להשתנות צריך להבין את הקשיים שלך.

לשם כך צריך מישהו שיהיה לגמרי פנוי להקשיב לך, מישהו שתוכלי לשוחח אתו רק על עצמך - מתוך כך להקשיב לעצמך ולהבין מה גורם למצב הנוכחי ומה את באמת רוצה לשנות.

כאשר תגדירי את השינוי הנכון לך ותאמיני בו, תמצאי את הכוחות לעשות אותו.

לשם כך צריך עזרה מקצועית.

את צריכה להחליט אם ללכת לכיוון של טיפול רגשי (עובדת סוציאלית קלינית\ פסיכולוגית) או אימון.

שווה להשקיע כסף וזמן בפעולה משמעותית ולא להמשיך לסחוב את המצב הנוכחי.