שבוע התפארת - דברים ליום העצמאות

חדשות כיפה חברים מקשיבים - דורון האס 30/04/17 01:44 ד באייר התשעז

שאלה

בכל שנה ושנה ישנו שבוע מיוחד. אפשר להגדיר אותו כשבוע [איחוד האומה].

שבוע זה נפתח בדרך מיוחדת – [צפירה] בה כל האומה עומדים במקום ודוממים, [מתאחדים] על דבר אחד כאילו זה ברור מאליו.

השבוע ממשיך ב[למידה לעומק] בעזרת כל כלי אפשרי על הדורות הקודמים של הפרט ובעיקר של הכלל.

מה היה אז? מה השתנה מאז? מה המצב כיום? וכל אחד כלפי עצמו מבטיח – "לעולם לא עוד!".

לקראת סוף אותו השבוע ישנה עוד צפירה המבשרת על [מעבר לדור הבא].

שלב זה מוקצה לאלה מהדור שכבר לא איתנו, שנלחמו בעבורנו.

בניגוד לשלב הקודם בו עסקו בעיקר בכלל האומה, בשלב זה לומדים לעומק בעיקר על כל פרט ופרט שכולם יחד מהווים את הכלל.

ואז מגיעה עוד הבטחה – "[במותם ציוו עלינו את החיים]".

ובסוף אותו השבוע יש צפירה אחרונה המבשרת על מעבר לשלב אחרון – מעבר אל הדור שלנו, דור הגאולה.

כולם יחד רוקדים, שרים, עושים על-האש, מטיילים, צופים בחידון התנ"ך, שומעים גשש...

והעיקר - שמחים שהגיע זמן הגאולה.

זה השבוע המיוחד בו כל שנה כלל ישראל משתדל לחפש בכל הכוח [דווקא את הטוב] שבכל אחד, את הטוב באומה, את הטוב והחסד שגתן לנו הקב"ה - ובסוף לשמוח!

או בקיצור: שבוע שהוא [לתפארת מדינת ישראל]!!!

חג עצמאות שמח!

חברים מקשיבים