רוצה ולא מצליח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/04/17 00:14 ד באייר התשעז

שאלה

הרב שלום

רציתי לשאול -

חז"ל אמרו ש"חשב אדם לעשות מצוה ונאנס ולא עשאה, מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה".

מצד שני כתוב לגבי גשם בסוכות, שזה כמו עבד שמזג כוס לרבו, ורבו שפך לו על פניו.

אבל גם בסוכה, לכאורה האדם רצה לקיים ונאנס ולא עשאה, אז למה שלא נחשיב אותו גם שם כמי שעשה את המצווה? למה הוא צריך להסתכל על זה כאילו המצווה שלו לא רצויה לפני הקב"ה ולכן הוא דחה אותו עם הגשם?

תודה רבה

תשובה

שלום

אם האונס מגיע מלמעלה, אזי יש בזה סימן לקטרוג. וכגון זה, בא לו עיטוש מלמטה בשעת התפילה, יש בכך סימן תרעומת.

ועל אף זאת, מעלה עליו הכתוב כאילו עשאה גם בכה"ג. אלא שיש בזה בנוסף גם רמיזת תרעומת.

כל טוב