דחיית טבילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/04/17 15:19 ב באייר התשעז

שאלה

שלום, האם מותר לדחות טבילה?. המידה והייתי צריכה לטבול ביום חמישי ובסוף לא טבלתי בגלל שבעלי הגיע הביתה מאוחר ולא הספקתי את המקווה כי היו לי הרבה הכנות ליום שישי, וביום שישח אנחנו מתארחים אצל המשפחה שלו כך שאם אלך כולם ידעו ולא נעים לי, במוצ"ש יש לבעלי זוהר ולא אוכל ללכת. זאת אומרת שזה נדחה מחמישי לראשון. האם מותר לי לעשות כזה דבר?

ויש לי עוד שאלה. בעלי אומר שביום של המקווה חובה לקיים יחסים.. האם זה נכון? כי אני הבנתי שזה מצווה רק אם רוצים לא חובה...

תשובה

לשואלת שלום.

אם פספסת טבילה אפשר לטבול אחרי כן.

אבל [ אין לדחות טבילה מלכתחילה]. יש לעשות כל מאמץ לטבול בהזדמנות הראשונה!.

במצב שלך- או שתטבלי בערב שבת מיד אחרי הדלקת נרות, ולא ישימו לב. או שתטבלי במוצאי שבת ובעלך לא ילך לשיעור. חשוב יותר שתטבלי.

לגבי קיום יחסים- אין חובה לקיים יחסים בערב הטבילה. כל קיום חיי אישות מותנה ברצונם של בני הזוג.

יש עניין מסויים להתאחד בליל הטבילה בגלל החיבוב הגדול, אבל לא חובה.

בשורות טובות ושבת שלום