קריאת שמע בלי תפילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/04/17 21:10 ד באייר התשעז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב ,

רציתי לשאול לגבי קריאת שמע , כבר שנים שקשה לי להתפלל (אפילו את השמונה עשרה) יש לי בעיה רפואית שמעייפת אותי וגם נפשית קשה לי מאוד לקיים את התפילות אפילו לפעמיים קשה לי את השמונה עשרה , רציתי לשאול , האם לפחות אני יכול לקרוא קריאת שמע של שחרית בלי תפילין וטלית ותפילה? נפשית אני לא מסוגל לעשות כל בוקר את כל מה שצריך , כנ"ל גם בלילה לפעמיים אני עושה לפחות שמונה עשרה עם קריאת שמע וכו´ , השאלה שלי היא יותר לבוקר ..לפחות שאני לא אפסיד קריאת שמע ..האם מותר לי לעשות את זה רק ספציפית ? בלי הנחת התפילין וטלית שאת זה אני עושה בד"כ בצהריים ...

תשובה

לשואל שלום

[אתה יכול לקרוא קריאת שמע]. כל הכבוד על המאמץ הכביר, אתה זוכה לקיים מצווה מן התורה בוקר וערב.

קרא קריאת שמע בבוקר, והנח תפילין לכשיתאפשר לך מבחינה רפואית.

יהי רצון שהקדוש ברוך הוא ישלח לך רפואה שלמה מן השמיים רפואת הנפש ורפואת הגוף במהרה. אמן.