חלום על סבא

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 30/04/17 08:48 ד באייר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

התעוררתי הבוקר מחלום על סבא שלי ז״ל שנפטר לפני חודשיים וחצי בחלום ראיתי אותו בבית שלו מתנהג רגיל ויושב בחדר שלו איפה שהיה נמצא רוב הזמן וכשנכנסתי לחדר נכנסתי בטבעיות כאילו אני מרגישה שהוא באמת חי והוא הביא לי וביקש למלא אותה במים קרים כמו שהוא אוהב ולהביא לו אותה אז מילאתי לו והבאתי לו ואחכ פתאום זכור לי שראיתי אותו יושב בחוץ בשמש ומדבר עם אחותי ועוד מישהו שאני לא מכירה שישב לידה

תוכל בבקשה לאמר לי מה משמעות החלום

תשובה

שלום רב,

קודם כל, אני מצטער לשמוע על פטירתו של סבא שלך, לפי השאלה ניכר שהיווה חלק משמעותי בחייך.

איני יודע לפטור את החלום, אבל זהו דבר טבעי מאוד לחלום על יקירנו שנפטרו: הן מהצד הטבעי - שזה מעסיק אותנו במחשבותינו ואנו מהרהרים בהם ולכן חולמים עליהם בלילה, והן בצד הנפשי - הקשר הנפשי שלנו אל קרובינו איננו בא לידי ביטוי רק בחייהם אלא גם אחרי מותם.

יש משפט שנשמע כמו קלישאה: שהקרובים שנפטרו חיים בליבנו - אך אין זו קלישאה (בייחוד לאור אמונתנו שהמוות אינו חידלון אלא המשך החיים באופן שונה ממה שאנו מכירים) ישנו חיבור נפשי אמיתי גם למי שנפטר, הם באמת מהווים חלק מחיינו גם אחר מותם ולכן ישנם הרבה מקרים בהם פוגשים בהם דרך החלום (שהחלום כידוע מהווה חלון למציאות שמחוץ למציאות הפיסית הרגילה שלנו).

בשורות טובות